DUO² HUB

DUO² is een school voor deeltijds onderwijs. Als jongere combineer je er leren en werken tijdens je opleiding.

DUO² is een school voor deeltijds onderwijs. Als jongere combineer je er leren en werken tijdens je opleiding. In de school werd een hub opgezet waar jongeren vanuit de verschillende opleidingen terecht konden om hun ondernemingsvaardigheden te ontwikkelen. Vanuit de hhub werden verschillende pop-ups ontwikkeld met jongeren vanuit verschillende disciplines. Omdat jongeren al sterk betrokken zijn bij het werkveld, was de hub voor velen een logische volgende stap. Heel wat jongeren in DUO² dromen namelijk van het opstarten van een eigen zaak. 

Popups

DUO2 Coiffure

We are a group of young people who attend school in Duo2. We like to roll up our sleeves, learn and find the social aspect of our job very important.
Content

NO HAIR NO FUN

The 'hairdresser's school' of duo² worked together with the 'maintenance employee' course. In one year's time, an old site hut was converted and fully furnished into a real mobile hairdressing salon with a hairdresser's chair and washbasin. They renamed their salon 'Duo² coiffure'. 

De klapstoel

Jongeren ontwikkelen een workshop om een 'klap'-stoel te ontwikkelen.
Content

De jongeren van DUO², uit de opleiding schildertechnieken, ontwikkelden een workshop voor kinderen uit het basisonderwijs. In samenwerking met het design museum van Gent trainden ze hun designer skills waarna ze zelf een workshop ontwikkelden en begeleidden. Het opzet van de stoelen is om mensen de kans te geven in gesprek te gaan met iemand die ze niet kennen. De klapstoel zijn 2 stoelen die aan elkaar bevestigd zijn en naar elkaar gericht zijn. Als je op één van de stoelen gaat zitten is dit een uitnodiging tot een babbeltje of een 'klapke'. 

Address
Wolfputstraat 38, 9041 Gent
Organisation