Richtpunt HUB

Richtpunt is een school gespecialiseerd in de opleidingen 'economie en organisatie' en 'taal en cultuur'.

Richtpunt is een school gespecialiseerd in de opleidingen 'economie en organisatie' en 'taal en cultuur'.  De hub op de school werd vooral door jongeren gebruikt uit de beroepsopleiding kantoor in het 4de en het 5de jaar. Het profiel van deze leerlingen sluit aan bij de interesse van de leerlingen in ondernemen. In de hub was er ruimte voor workshops, overleg en creatie. Voor de realisatie van een aantal specifieke pop-ups die ontstaan zijn in de hubs zijn de jongeren ook uitgeweken naar andere ruimtes buiten de scholen. 

Popups

Culturele culinaire wandeling en podcast

We verkopen tote bags met diverse culinaire hapjes rond een wandeling op de bijloke site in Gent.
Content

Jongeren van het 5de jaar BSO kantoor van Richtpunt (school secundair onderwijs) ontwikkelden een wandeling in samenwerking met het STAM (stadsmuseum Gent). De wandeling is opgebouwd rond verschillende hapjes uit verschillende culturen. Aan elk hapje is een persoonlijk verhaal gekoppeld van één van de leerlingen. De verhalen zelf kan je beluisteren aan de hand van een wandeling doorheen de bijloke site. De podcasts zijn toegankelijk via een QR code die verwijst naar een website van de pop-up. De wandeling werd uitgewerkt in samenwerking met het STAM. De hapjes worden verzameld in een tote bag die door de deelnemers kan worden aangekocht. De opening van de pop-up vond plaats op coté jardin, een publieke picknick op de bijlokesite. 

The team

T-shirts met jongerentaal

Jongeren verkopen zelf gemaakte T-shirts.
Content

De jongeren van het 4de jaar Richtpunt (school secundair onderwijs) hebben T-shirts ontwikkeld met daarop jongerenspreuken. Ze deden dit in samenwerking met het STAM (stadsmuseum Gent). Ze werkten in het project werken rond hun eigen Gentse identiteit en ontwierpen op basis daarvan een reeks T-shirts. Deze werden tijdens de opening van de pop-up te koop aangeboden en ook op de school. De jongeren hebben eerst zelf een aantal spreuken bedacht en ze dan voorgelegd aan hun medestudenten op de school. Op die manier konden ze een inschatting maken van de populariteit van de verschillende spreuken.

Popup shop
T shirt
Address
Henleykaai 83, 9000 Gent
Organisation